Lokaltidningen

Vi hade idag möte med Lokaltidningen om mässan! NU är det redan uppe på deras hemsida! Snabba ryck :) 
 

Glädjemässan är tillbaka

KARL ECKHARDT
 

LJUNGBY. Utställare, föreläsningar och uppträdanden. Glädje- och hälsomässan fortsätter att växa för varje år och är nu tillbaka för tredje året i rad. Den 25 april går mässan av stapeln på Garvaren.

Det var för tre år sedan som Glädje- och hälsomässan först såg dagens ljus. Och sedan dess har såväl antalet utställare som besökare ökat. 

– Första året var vi på Godsmagasinet och då var vi bara sexton utställare. Förra året var vi här på Garvaren och då var vi 38 utställare. Och nu är vi 59 utställare, säger Jennie Torebo som är en av arrangörerna.

Precis som under föregående år så ligger fokus på utställarna på välmående. Det är allt från massage och meditation till ekologisk mat och skönhetsprodukter.

Att mässan har vuxit så snabbt sedan starten för två år sedan tror de beror på att konceptet har lyckats fånga upp en trend och tidsanda som är väldigt aktuell just nu:

– Det ligger i tiden med hälsa. Och sen gäller det allt från att fixa naglar, ögon, hår, hud och att må bra inifrån, säger Lillan Papp.


Flera föreläsare

Men det blir inte enbart utställare som kommer att husera på Garvaren den 25 april. Såväl Judys Danscenter som Musikskolan kommer att komma med uppträdanden under dagen. Ett flertal föreläsningar kommer också att äga rum under dagen.

En av mässans stora dragnamn är författaren och ståuppkomikern Niclas Christoffer. Han har bland annat skrivit ungdomsböckerna "Som Zlatan fast bättre" och "Som James Dean fast snyggare". Anita Tykesson kommer att ha ett öppet samtal med honom där han får berätta om hur hans böcker blir till och vad de handlar om.

– Han är gay och har själv upplevt svårigheter i livet. Den första boken är dels en egen skildring av hans egna liv med anorexi, där han beskriver en kille som kommer in på ett fotbollsgymnasium, säger hon.


Vuxit snabbt

Att mässan har vuxit så snabbt på bara två år kan dels förklaras med att den numera inte enbart är öppen för utställare från Ljungby.

– Första året hade vi bara fokus på lokala utställare och det var därför vi bara var sexton stycken. Året efter spånade vi och bjöd in alla i princip, säger Jennie Torebo.

Hur många besökare hoppas ni på?

– Förra året var vi runt 400. Men vi har en gilla-sida på Facebook i år och där är vi uppe på 720 nu och vi hoppas i alla fall att hälften av de kommer, säger hon.

 
 
 
 
 

Kommentera här